Reuvens’ vergaderzaal


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/jowa.nl/public_html/wp-content/themes/Divi-child/single-project.php on line 58
Kantoren & openbare ruimten

Rijksmuseum van Oudheden | Leiden | 2011
Het Rijksmuseum van Oudheden heeft in het voormalig pand van het Koninklijk Penningenkabinet aan het Rapenburg een annex gekregen. Verbonden met de hal van het museum bevinden zich daar de kantoren van directie en medewerkers en twee vergaderzalen op de begane grond. De Reuvens’ Vergaderzaal, karakteristiek door de kunstzinnige plafondschildering, is minimalistisch teruggebracht tot de kern van wat er overgebleven is van de zaal.

In de kamer en suite zijn vier vitrines toegevoegd waarin collectiestukken van het museum zijn tentoongesteld. Aan de wanden zijn gipsen afgietsels van Trojaanse zuilreliëfs gehangen. De zaal is verlicht door middel van dimbare uplighters, waardoor de ruimte behalve voor vergaderingen ook gebruikt kan worden als receptie- of presentatieruimte. De strakke meubilering wekt een hedendaagse, efficiënte indruk; dit is nodig omdat de ruimte ook verhuurd wordt aan derden.
Foto’s: Rijksmuseum van Oudheden, Leiden