Glans en Glorie


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/customer/www/jowa.nl/public_html/wp-content/themes/Divi-child/single-project.php on line 58
Museale projecten

Glans en Glorie | Kunst van de Russisch-Orthodoxe kerk | 2011

Expositie over de eeuwenoude tradities van de Russisch-Orthodoxe Kerk door middel van iconen, frescofragmenten, kostuums, schilderijen, historische boeken en gouden en zilveren attributen uit de christelijke eredienst. Een iconostase is een van de hoogtepunten uit de ruim 300 bruiklenen van de Hermitage in St Petersburg en andere Russische collecties.

De kleuren van de wanden accentueren de thema’s. In de grote zaal waant de bezoeker zich in een orthodoxe kerk met een iconostase. Daarachter zijn presentaties over de liturgi, de reizende iconostase en een AV programma over rituelen. In de kabinetten komen aspecten van heiligen en iconen aan bod, aangevuld met interactieve middelen. De tentoonstelling eindigt met een AV presentatie over de geschiedenis van de Orthodoxe Kerk na het tsarisme. De inrichtingsaccessoires zijn geïnspireerd op de Russisch Orthodoxe vormentaal.
Foto’s: Jeroen Musch