Het Bureau

Sinds de oprichting van Architectenbureau Jowa in 1976 behoren verbouwing en inrichting van woningen, kantoren en openbare ruimten tot ons vaste opdrachtenpakket. Of het nu gaat om een villa of een appartement, een multinational of een eenmanszaak, de levensstijl en het werkklimaat van de bewoner/gebruiker zijn het uitgangspunt voor het ontwerpen van leef- en werkruimtes op maat, die kunnen mee­groeien met de wensen van de opdrachtgever en de eisen van de tijd.

Met de tentoonstelling Ikat in katoen voor het Tropenmuseum in Amsterdam in 1982 ging onze specialisatie in tentoonstellings­vormgeving en museuminrichting, inclusief verlichting, van start. Tal van spraakmakende museale projecten volgden, zowel in Nederland als in het buitenland. Onder onze trouwe opdrachtgevers zijn het Tropenmuseum, het Amsterdams Historisch Museum en De Nieuwe Kerk te Amsterdam te rekenen. Maar ook de Hermitage in St. Petersburg en het Nationaal Museum van Sana’a in Jemen hebben menigmaal een beroep op ons bureau gedaan.
Architectenbureau Jowa is geregistreerd in het Architectenregister en aangesloten bij de Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten BNI.

Wij werken met een kleine vaste staf van interieurarchitecten en een secretariaatsmedewerker. Al naar gelang de behoefte worden per project freelance deskundigen van andere disciplines aangetrokken, zoals voor grafische en multimediale toepassingen. Dit maakt ons bureau in letterlijke en figuurlijke zin een dynamisch en flexibel bedrijf. De kleinschaligheid zorgt voor een persoonlijke benadering in een directe communicatie met de opdrachtgever.

Van creatief proces tot en met de uitvoering wordt de mate van onze betrokkenheid afgestemd op de wens en behoefte van de cliënt. Zo worden wij, behalve vanwege onze ontwerpkwaliteiten, tevens regelmatig ingeschakeld voor de formulering van het programma van eisen, begroting en budgetbewaking, planning en projectcoördinatie. De ontwerpstijl van Architectenbureau Jowa wordt gekenmerkt door esthetische eenvoud, originaliteit, functionaliteit en waardevaste kwaliteit.